Køkkeninspiration Gastro ask østersbeige
Køkkenbelysning

Tips fra Ballingslöv

Køkkenbelysning

Køkkeninspiration Nordic varmgrå
Køkkeninspiration Bistro lindeblomstgrøn system 10

Køkkenbelysning i vores sortiment

TIPS FRA BALLINGSLÖV

Hvis du kan sætte hak ved punkterne på listen nedenfor, bør du have sikret en dynamisk og funktionel belysning i dit køkken.

  • Belysningen i køkkenet skal være fleksibel. Del den derfor gerne op i forskellige grupper, og brug lysdæmpere på alle enheder, så du har mange muligheder for at tilpasse rummets lyssætning efter forskellige situationer og aktiviteter.

  • En vigtig del i planlægningen af arbejdsbelysningen i køkkenet er, at den skal komme fra et punkt, som ikke skygges af personen, der bruger arbejdsfladen.

  • Der findes mange løsninger i forhold til belysning, og det handler om at tilpasse den til netop dit køkken. Spotlights kan monteres i loftet, men også på undersiden af hylder eller skabe over arbejdsfladen. Har du et køkken uden væghængte skabe og hylder, kan belysningen hænges ned fra loftet.

  • Stemningsbelysning er vigtigt, for at køkkenet skal komme til sin ret. Skygger, kontraster og lyskegler har ofte større indflydelse på et rum end valget af farve eller materiale.

  • Lav gerne hængende belysning over spisebordet, det giver et smukt udtryk. Tænk på, at lamperne skal lyse hele overfladen op uden at blænde dem, der sidder ved bordet. Et aflangt bord kræver ofte flere lamper for at skabe den rette fornemmelse og virkning.

Find inspirerende løsninger til køkkenet i vores køkkenkatalog